Familieterapi og konflikthåndtering

Familieterapi i Vejle

Som psykoterapeut hjælper jeg gerne dig og din familie, hvis familielivet virker svært, eller hvis der er én eller flere i familien, der ikke trives. Jeg kan være behjælpelig i form af familieterapi, forældrerådgivning og/eller konfliktmægling. Familieterapien er både effektiv for familier, der bor sammen, og for dem der ikke gør.

Hvis familien er adskilt på den ene eller den anden måde, kan familieterapi være en måde at skabe sammenhold i familien igen. Det kan også være svært at leve som en sammenbragt familie, og dette arbejder vi også med i terapien.

Vi arbejder med familien som en helhed

Jeg kan tilbyde tre forskellige former for terapi, hvor nogle kan kombineres med andre alt afhængigt af, hvad behovet er til. Læs nærmere om de forskellige terapiformer her:

  • Familieterapi. Familieterapi kan måske være noget for jer, hvis I ønsker hjælp til konkrete problemstillinger i familien. Problemstillinger kan være alt lige fra krise i familien til jalousi, skyldfølelse og/eller usikkerhed som forælder. I denne form for terapi giver jeg jer redskaberne til, hvordan I kan være sammen på en måde, så alle i højere grad trives. En måde, hvor der er mulighed for at udvikle sig. Efter en indledende samtale beslutter vi, hvordan det videre forløb samt længden på forløbet skal være. I familieterapien får I et overblik over jeres familiesituation, hvor vi sætter fokus på, hvordan I hver især oplever problemet – og her kommer jeg med strategier til, hvordan I kan løse problemet.
  • Forældrerådgivning. Hvis du ønsker sparring med en professionel omkring rollen som forælder, er forældrerådgivning et tilbud, der måske tiltaler dig. Det kan nemlig være rart at få rådgivning til at være den forælder, man egentlig ønsker at være. I forældrerådgivningen kan vi tage udgangspunkt i konkrete problemstillinger, du oplever i forbindelse med for eksempel opdragelse. Forældrerådgivning kan også udformes som et længerevarende forløb, hvor vi f.eks. månedligt vender dine tanker om dig og dine handlinger som forælder.
  • Konfliktmægling. Hvis kommunikationen mellem dig og et andet familiemedlem ikke fungerer, kan vi prøve at løse det gennem konfliktmægling. Det kan være alt lige fra voksne søskendepar til forældre og deres voksne børn, der finder det svært ved at kommunikere. Denne form for terapi kan kombineres med familieterapi eller være et forløb for sig selv. Terapien hjælper jer til at være i stand til at kommunikere bedre med hinanden, så I kan undgå et konfliktfyldt forhold. Allerede efter 2. eller 3. samtale skulle I gerne kunne mærke en betydelig forskel i jeres forhold.

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål

Hvis du ønsker at vide mere om, hvad familieterapi går ud på – eller er nysgerrig efter at vide, hvordan jeg kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at kontakte mig. Ring på tlf. +45 28 10 91 47 eller skriv en mail til karinabolund@live.dk. Jeg modtager gerne henvendelser fra byer udenfor Vejle, uanset om det er Børkop, Skagen, Herning, Billund eller Fyn.