Referencer

Referencer

En samling historier fra mine klienter.

Historie 1

Jeg har lyst til at dele min historie med hele verden. Jeg har nemlig kæmpet mig op fra et sort hul til et værdifyldt og godt liv.

Jeg blev for et år siden anbefalet Psykoterapeut Karina Bolund af min svigerinde som havde haft nogle gode samtaler hos hende.

Jeg var meget skeptisk og må indrømme, at jeg ikke havde den store tiltro til samtalen. Jeg er nemlig vokset op hvor jeg ikke kunne stole på at andre ville mig det godt. En trist barndom med mobning, sygdom og mange svigt.
Og hvorfor skulle Karina være anderledes end de andre behandlere jeg havde været ved. ?
Men jeg tog mod til mig og fik bestilt en tid hos Karina.

Min skeptisk blev meget hurtigt gjort til skamme. Karina tog kærligt imod mig , hun var rolig og meget lyttende. Det tog ikke Karina mange halve timer, at bryde “ min mur” ned og nå ind til det sted hvor jeg blev tryg og gav alle mine tårer frit løb. Jeg må indrømme, at jeg var noget chokeret over at jeg på så kort tid og efter første samtale havde fået så stor en tillid til et fremmede menneske.

Jeg følte mig for første gang i lang tid lyttet på, forstået, set og jeg fik håb efter mit første møde med hende. Jeg gik derfra med en ny tid, som jeg glædede mig enormt meget til.

I de kommende mdr.havde jeg faste tider ved Karina ca.hver 14.dag.
Langsomt kæmpede jeg mig op af “det sorte hul”. Karina støttede mig 100% , hun lyttede og hun troede på alt det gode i mig.

Jeg fik redskaber til at ændre mine overbevisninger og hun lærte mig at tag ansvar for mit liv på en hensigtsmæssig og kærlig måde. Jeg fik lyst til at stå ud af sengen, holde mit hjem, spise bedre kost og Karina hjalp mig igang med små gåture som udviklede sig til små løbeture. Jeg sendte billeder til Karina på mine turer og af min sunde kost.

Jeg begyndte lige så stille at tabe mig i vægt, de kilo jeg havde spist mig til i mine ulykkelige timer blevet mindsket og jeg havde ikke længere behov for at “ bedøve” og lægge låg på mine følelser med sukker. Jeg voksede i, at jeg havde opbakning og én der troede på mig.

Min familie begyndte sågar at drille mig med mit “nye jeg”. De så tydeligt forandringen og havde måske sommetider lidt svært ved mit nye oprydningsgén og behov for orden. Karina gav mig ligeledes redskaber til en god og respektfuld tone og kommunikation, som vi havde kæmpe stor gavn af i vores familie. Det gav mig ro og overskud. Jeg troede pludselig på mig selv, mit selvværd voksede stille og roligt i mit samtaleforløb.

Der er grædt mange tårer igennem månederne og jeg har haft dage hvor det bare var nemmest at putte mig langt ned under dynen. Men hver gang fik Karina mig op igen.
Hun opmuntrede mig, lyttede til mig og gav mig kærlige skub i den retning jeg ønskede mit liv skulle forme sig i. I dag står jeg stærkere end nogensinde i mit liv.

Jeg er så stolt af mig selv. Jeg er ikke kommet sovende til mit nye JEG!
Jeg har kæmpet! Jeg har kæmpet rigtigt hårdt for at komme hertil.
Jeg har lyttet og brugt de redskaber jeg har fået. Jeg har haft Karina ved min side, som min største støtte og hun har aldrig mistet hverken troen eller tålmodigheden med mig.

Hvor heldig kan jeg lige være? At møde en terapeut der springer alle “normale” rammer og bare er der! Også udenfor mine bestilte samtaler.

I foråret 2019 gennemførte jeg mit først løb, Lillebælt løbet og Karina var selvfølgelig en af de første som fik et billede af mig, STOLTE SEJE MIG, med medaljen om halsen.
Jeg er begyndt på sunde juicer og min hverdag har taget en enorm drejning. Jeg har mod på livet, jeg har håb og jeg har drømme.

Karina har nemlig lært mig, at jeg er god nok, at jeg er værd at elske, værdifuld, dejlig at være sammen med og hun har lært mig, at jeg skal kæmpe for mine drømme. Og det tør jeg godt nu.
Jeg har lavet dette skriv til Karina for at hun kan dele det med alle jer. For jeg vil så gerne dele med jer, at det aldrig er for sent at få redskaber og hjælp til et dejligt liv.

Jeg kæmpede, jeg faldt, jeg rejste mig igen, jeg vandt og jeg er så skide stolt af mig selv, for første gang i mit liv.

Kæmpe stor tak til dig, Karina Bolund, uden dig, var jeg ikke nået hertil i mit liv.
Du gav mig troen tilbage til livet og troen på mig selv!

S.C.

Historie 2

Da jeg første gang stiftede bekendtskab med Karina, var mens jeg prøvede at finde min plads i mit eget liv.
Jeg havde været igennem en meget hård skilsmisse, hvor jeg har oplevet min daværende mand værende utro gennem et helt år. Jeg var i et nyt forhold og burde være lykkelig, men følte mig kun frustreret og vred. Jeg var en usikker voksen kvinde, der havde selvværd på størrelse med en lillefingernegl.

Jeg læste et opslag fra Karina på Facebook, om en kursusdag. En dag der omhandlede værdier, skyggesider og, min favorit, dramatrekanten. Jeg har altid været nysgerrig på mig selv, på mine følelser og mine reaktionsmønstre.

Jeg havde tidligere gået hos en dygtig psykolog, som hjælp mig gennem min skilsmisse. Men for første gang i mit liv, forstod jeg hvorfor jeg var så fyldt af vrede.

Efter den dag på kursus hos Karina, følte jeg, at jeg havde fået en gave. En forståelse af hvorfor jeg ikke kunne finde ud af at være glad.

Jeg brugte kun den halve time hjem i bilen til, at beslutte at jeg ville lærer mere om mig selv. Jeg var så træt af at nøjes i mit liv, og havde brug for hjælp til at finde ud af mere om mig selv. Jeg kontaktede Karina og aftalte en konsultation.

Det blev starten på en rejse, hvor jeg blev meget klogere på mig selv. Klogere på min egen adfærd, hvad jeg bød mig selv men bestemt også hvad jeg bød andre, fordi jeg havde det skidt. Jeg har fået mange redskaber til, at lære mig selv at kende. Men også til at sige fra og vælge mig selv først i stedet for at vælge andre, valgte jeg mig selv havde jeg dårlig samvittighed. Mit selvværd er vokset og jeg er stolt af hvor langt jeg er nået. Og glemmer jeg det, husker Karina at minde mig om det.

Karinas direkte væremåde og hende åbenhed, hendes måde at arbejde på og gribe tingene an på.
Det gav mig det skub og den hjælp jeg havde brug for, for at finde mig selv igen. Og få øje på, at jeg er den vigtigste.

Tak Karina.

Kram Pia♥️Kh

Historie 3

Jeg kom til Karina for 4-5 år siden. Jeg havde en del problemer, jeg ikke selv kunne klare. Jeg havde en familiekonflikt kørende med et af mine børn hvilket gjorde, at jeg ikke var en del af mine børnebørns liv og hverdag.

Oveni mit følelsesmæssige kaos blev jeg også fyret.
Arbejdspladsen havde ikke behandlet os særligt godt, så der var meget der skulle bearbejdes.

Jeg var efterhånden klar over, at der skulle professionel hjælp til. Der var så mange tanker og følelser, som jeg skulle ha sorteret og placeret på den rette hylde. Jeg kunne ikke håndtere det hele alene.

Jeg havde fået Karina anbefalet af min niece. For mig var det nemmere at komme afsted med anbefalingen af Karina, det gav mig en form for tryghed.

Jeg tog mod til mig og kontaktede Karina. Allerede i telefonen kunne jeg høre at jeg havde “ ramt” den rigtige terapeut. Karina var lyttende, sød, imødekommende og meget forstående. Og sådan fortsatte det hele mit forløb igennem.

I min opstart bliver Karina hurtig opmærksom på min udpræget træthed og manglede evne til at huske. Jeg kludrede rundt i ord og hoster en mærkelig tør hoste.

Det får vi en snak om og Karina mener, at vi skal ha mig undersøgt nærmere.
Det er mit stofskifte! Vi finder ud af at blodprøverne er helt skidte og der skal medicin til.

Karina vælger at tag med mig til lægen da jeg skal til den store udredning i Århus. Hun er ved min side under hele samtalen.

Jeg fik nyt medicin og langsomt begyndte min livskvalitet at vende tilbage. Stille, roligt og stabilt vender livet tilbage.

I dag er jeg i arbejde igen, et virkelig dejligt job som jeg glædes over hver eneste dag. Min søn & jeg er langsomt ved at opbygge en relation igen.

Mødet med Karina har forandret meget i mit liv. Det har gjort en forskel at jeg har haft én der “ har holdt mig i hånden” hele vejen, på den kærligste vis.

Karina har hjulpet mig med at få det hele bearbejdet, så jeg er kommet på fode igen. Jeg så aldrig Karina kigge på sit ur, det var så dejligt, der var 1 1/2 time taletid hver gang. Havde jeg spørgsmål udenfor mine samtaletider kunne jeg altid skrive til Karina, så ringede hun mig op når hun ikke havde terapier. Det var en kæmpe tryghed.

Hele forløbet har været fantastisk. Jeg fik masser sparring og redskaber. Jeg lærte mange gode ting i forløbet, ikke mindst om mig selv. Samtalerne har virkelig hjulpet mig igennem en meget svær periode i mit liv.

Jeg valgte at være åben overfor familie og venner omkring hele mit forløb, det havde jeg det bedst med. Jeg synes også, det var lettere at tackle når folk vidste hvorfor jeg måske ikke lige var på toppen.
Jeg vil absolut anbefale at man er åben omkring sine problemer, det er nemmest for én selv. Man viser også mòd ved at erkende sine problemer og ikke mindst at få gjort noget ved det.

Det er ikke en skam at gå til psykoterapeut, men modigt og ansvarsfuldt. Fordi man vil gøre noget godt for sig og fordi du har fortjent det bedste.

Det har Psykoterapeut Karina Bolund gudskelov lært mig.
Jeg vil til enhver tid anbefale Karina. Og hun er den eneste terapeut jeg vil ringe til når jeg fremadrettet får udfordringer i mit liv.

Tak for dig Karina.
Håber du kan bruge mit skriv om mit forløb hos dig.

Kh.Lone

Historie 4

Jeg opsøgte terapi hos Karina Bolund i starten af 2017, fordi jeg var et sted i mit liv hvor jeg havde mistet mig selv. Jeg har tidligere forsøgt med psykolog og andre psykoterapeuter, men aldrig rykket mig, som jeg har gjort i terapi hos Karina.

Jeg kunne ikke mærke mig selv, var fortvivlet og alt i mit liv var en stor konflikt, både familiemæssigt, jobmæssigt og inde i mig. Derudover havde jeg lige fået diagnosticeret en stofskifte sygedom, som tog lang tid, at få styr på,- både medicinsk og psykisk,- En sygedom som Karina har stor viden og kendskab til og dermed har hun en større forståelse og indsigt og kunne yde en all around indsats,- i stedet for kun specifik på emnet.

Sideløbende i mit forløb med Karina, skete der livsomvæltende ting, som til sidst ender i et stress kollaps, hvori Karina har været min klippe og store opbakning. Jeg har altid kunne ringe til Karina mellem vores aftaler, hvis der var det mindste og hun har altid kunne presse mig ind hvis det var akut.
Nu 6 måneder efter mit stress kollaps, er jeg på højkant igen og klar til, at møde livet med oprejst pande.

I selve terapien er Karina venlig, lyttende og spørgende. Hun kommer med gode velfunderet og reflekterende spørgsmål, der gør, at man flytter sig i sit tankemønster, fordi man bliver inspireret til, at tænke i andre baner. Karina er også yderst lydhør på nye metoder og teori og følger gerne op på ting som man kommer med og bidrager til, at udfolde det forståeligt for en.

Hos Karina, skal man ikke passe ind i nogle kasser eller bestemte teorier, – Jeg er mig, du er dig og du er nok, fordi du er den du er. Der er højt til loftet og en hyggelig atmosfære.

Det jeg har fået med mig fra terapien, er en større tiltro til mig selv og mit værd. Jeg mærker mig selv igen og står ved min mavefornemmelse og tror på den. Selvom det stormer, er himlen der altid, den falder ikke ned.

Kh.en trofast og taknemmelig klient.

Historie 5

Jeg startede hos Karina, da jeg gennem en længere periode ofte var ked af det og ikke helt kunne sætte ord på hvorfor overfor min daværende kæreste eller min familie. Jeg havde sabbatår efter at være blevet student og stod overfor mange store valg i mit liv som uddannelsesvalg og om jeg skulle flytte hjemmefra.

Kæresten forslog at jeg gik til psykolog, men det var jeg helt sikker på at jeg ikke skulle, da jeg havde tanken at det kun var folk men psykiske sygdomme eller depression der gjorde dette. Jeg faldt over en beskrivelse af Karinas psykoterapi, hvor der stod at man kunne få hjælp til at komme videre i livet hvis man havde nogle problematikker og tænke derfor at det kunne jo ikke skade og jeg følte i hvert fald ikke at man skulle være helt ”tosset” for at snakke med hende.

Jeg startede med en enkelt time hos Karina, men valgte derefter at fortsætte i en forløb med 10 timers samtaleterapi. Mange af timerne startede med at jeg græd i måske 10-15 min. Undervejs var Karina helt fantastisk til at lytte og komme med gode inputs til min situation.

Det er jeg synes var mest fantastisk ved at snakke med Karina, var at hun kunne se objektivt på de problemstillinger jeg havde, da hun ikke var følelsesmæssigt involveret som en kæreste og familie er. Undervejs i processen hos Karina stødte jeg på nye problematikker som f.eks at bryde forholdet med kæresten.

Her var der rart at vide at man havde en terapeut som kunne hjælpe en når det hele blev lidt for svært og uoverskueligt. Det at have en terapeut at snakke med gør at man hurtigt kan komme videre fra problemerne, men man har samtidig også en at dele succeserne med når det så bare endelig kører på skinner for én.

Karina tog aldrig nogle beslutninger for mig, men vha. gode råd og værktøjer til at arbejde med mig selv, blev jeg styrket i at tage mine egne beslutninger i livet og ikke føle mig presset af alles andre forventninger og tanker om hvad jeg skulle. Jeg har altid haft et meget stærkt bånd til min familie og den proces med at skulle ”kappe navlestrengen” var på ingen måde let.

Samtalerne har helt sikkert gjort en forskel for mit liv og det er den bedste investering jeg har lavet i mig selv. Jeg tænker ofte stadig tilbage på de ting vi har snakket om, hvis jeg er i en presset situation, hvor tingene ofte kan blive uoverskuelige.

Det er nu et par år siden jeg sidst var hos Karina, men er hende dybt taknemmelig for at hun gav mig det sidste skub til at lytte til mig selv ift. hvad der er bedst for mig i livet og jeg fik gjort nogle ting som fx at tage ud og rejse alene samt flytte til en ny by hvor jeg er startet på min drømmeuddannelse, hvilket jeg på ingen måde havde modet til inden jeg startede hos hende.

Karina har helt sikkert styrket mig i at finde ud af hvem jeg er som person og have modet til at træffe mine egne valg ift. hvad der er bedst for mig”.

Historie 6

Efter flere læste skriv her på siden fik jeg også mód til, at dele min historie med Karinaś følgere her på siden.

Det er sårbart at sætte sig ned og udlevere min historie med andre, men jeg håber, at jeg måske kan hjælpe på vej til at opsøge hjælp, jeg ventede personligt alt for længe. Og så er der også terapi for mig i mit skriv.

Jeg er født og opvokset på Frederiksberg i København. Jeg kommer fra en meget “fin” og velhavende familie, hvor alt var fint på ydersiden, men folk ville gå i chok hvis de vidste hvad der foregik bag lukkede døre. Min far var en yderst velkendt og respekteret mand.

Min barndom var voldsomt præget af vold og misbrug. Min bror og jeg var ofte/dagligt bange for hvad dagen i dag skulle bringe.

Jeg vokser op, får en vild ungdom med alt for meget alkohol, hash og stort forbrug af mænd. Sådan går mine år frem til 25-27 års alderen. Mit forhold til min familie er non-eksisterende. Kun spartansk kontakt med min bror, som selv kæmper en voldsom kamp og slikker barndommens blødende sår. Da jeg når omkring de 30, vælger jeg, at starte en videregående uddannelse op og det bliver startskuddet til forandring.

Jeg fravælger bevidst børn og familie. Jeg er ikke i stand til at knytte bånd til andre. Jeg har igennem årerne været igennem flere psykolog forløb. Føler ikke at jeg fik det store ud af det, andet end jeg fik tømt pengepungen.

I forbindelse med et jobskifte ender jeg i 2012 i Vejle. På jobbet møder jeg min kommende mand. Det er min store kærlighed og inden 2013 er omme har vi giftet os og købt hus. I årene 2014-2017 prøver jeg 2 psykoterapeuter i Vejle, men stopper, da jeg ikke får brugbare og konkrete redskaber.

I slut 2017 begynder min elskede mand at skrante, helbredet sætter ud og det viser sig at min mand er fyldt med kræft. Vores verden styrter naturligvis i grus.

Jeg kan næsten ikke få livet til at fungere grundet frygt og sorg. Jeg havde endelig mødt lykken og nu ville jeg miste den igen. Hvor grumt kunne livet da være ved mig.

Jeg får anbefalet Karina Bolund, da min chef har været på et kursus ved hende. Jeg orkede ikke flere terapeuter der blot sidder og spørger “hvad synes du”? Så der går faktisk en rum tid inden jeg kommer i kontakt med Karina. Jeg har ikke den stor forventning til samtalen, men min mand presser på.

Mødet med Karina Bolund blev en meget positiv og varm overraskelse. Jeg var dagens sidste klient den tirsdag, hun havde sat 1.5 time af til mig, men jeg endte med at sidde i hendes klinik i 3 timer. På intet tidspunkt skævede hun til klokken, hun gav sig tid, hun lyttede, hun rummede og hun holdte min hånd.

Så kærligt og nærværende menneske har jeg sjældent mødt. Jeg holdte af hende fra 1. time. Hos Karina Bolund var jeg “ikke et nummer i rækken” eller en del af en pengemaskine, jeg var en klient, som hun havde oprigtig interesse for. Det var jeg slet slet ikke i tvivl om.

Min mand blev hjemmelæggende, han ønskede at møde Karina. Det ønske opfylder hun uden tøven. Hun kommer hjem til os privat i foråret 2019. Min mand og Karina havde en samtale på ca. 25 min. Tydeligt at se at Karina var dybt dybt berørt efter deres samtale.

Hvad de talte om? Det har jeg aldrig fået af vide, men det er også helt okay, det var deres private rum og det er 2 mennesker, som jeg har den største tillid til. Sikker på at min mand bad Karina passe godt på mig og jeg ved, at han har betalt mine samtaler hos Karina helt frem til 2021.

Min mand udånder den 5 juni 2019. Den værste dag i mit voksenliv. Sorgen er stadig altopædende og det vil den sikkert være i mange mange mdr., sikkert år endnu, men jeg har verdens bedste terapeut ved min side.

Det var min beretning i meget korte termer. Det tog flere timer at skrive og mange tårer er grædt igennem skrivet. Ved at Karina vil sige ” det er okay, vær med tårerne og sorgen, det er ikke farligt”

Håber det bedste for Karina og hun får herved mine aller bedste og varmeste anbefalinger fra mig. Hun er noget helt specielt.

De bedste hilsner.

Pernille Ø.

Historie 7

Det har altid være sådan, at jeg skrev på papir, det som jeg ikke kunne sige højt.

Det har hjulpet mig lidt af vejen, at få sagerne på plads, men resten af vejen var sværere.

Som en kort forhistorie, har jeg haft et alkoholproblem i ballasteni mange år. Trangen tog til for ca. 5 år siden, hvor begivenheder i mit liv væltede mig omkuld og min trang til trøst blev stor.

Det er tragisk nok at alkohol var trøsten, men at jeg holdt det skjult, var endnu værre. Løgnen og bedraget overfor dem jeg elsker allerhøjst. Planlægningen af flaskeaffald, udvalgte skjulesteder og den bedrageriske tro på, at ingen lagde mærke til noget. Finde påskud for at gå væk, skynde sig at indtag et glas, eller drikke af flasken, hvis jeg ikke havde planlagt at have et glas til rådighed. Ikke larme med glas og flasker, gå kontrolleret og tale i små sætninger. Alt i forsøget på at skjule den voksendedæmon indeni.

Jeg synes selv, at jeg blev helt god til det.

Men set bagud, er jeg næsten sikker på, at familien allerede viste at den var gal, men de turde ikke gå ind i alvoren. Hvis bare de havde haft modet, for det står helt klart, som i en åben bog, at jeg er afhængig af alkohol.

Den dag skulle komme, hvor jeg blev fanget i bedraget. Enskæbnesvanger aften, hvor jeg ikke havde set ham. Føj, det varslemt. Skulle lige samle mig og finde en forklaring. Han fik den korte version; sorg, frygt og mangel på selvværd. Lovede at tage hånd om problemet hurtigt.

Her kommer Karina ind i billedet. Google fandt dig i første hug, og jeg tog det gode valg.

Mødte dig en forårsdag, forberedt på at give dig hele sandheden. Den fik du og som timerne gik stod det sole klart, at det var hvad jeg trængte til. At tale fortroligt med et menneske, som lyttede og hvor jeg aldrig følte mig mindreværd og tvungen til at tie fremfor at tale. Mærkede at der voksede et selvværd i takt med, at vi fik drøftet alle kroge i mit liv.

Vores samtaler gave mig energi og troen på at jeg kunne knække koden. Fortiden kan vi ikke lave om på, men jeg skal finde nuet, forstå mig selv og hvorfor jeg reagerersom jeg gør. Utilstrækkelighed, stress, ensomhed og jalousi blev lige så stille afløst af ro og tænksomhed. Alkoholen blev synlig og mængden blev hurtigt mindre og mindre. Jeg har forladt mit skjulte liv og lever i dag med åbenhed og kraftig reduceret mængde af alkohol, for nu ved jeg hvorfor jeg tager et glas – og det skammer jeg mig ikke over længere.

Derfor, kære læser, kan jeg kun på det kraftigste anbefale, at du søger hjælp til at få sagt tingene højt og sammen finder I ud af,hvordan du selv finder vejen frem. Det betaler sig.

Og hvis du spørger mig, kan jeg varmt anbefale Karina Bolund,fordi det er så vigtigt, at der er en fælles forståelse og positiv kemi mellem 2 mennesker, for at få det bedste resultat.

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål

Hvis du ønsker at vide mere om, hvad parterapi går ud på – eller er nysgerrig efter at vide, hvordan jeg kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at kontakte mig. Ring på tlf. +45 28 10 91 47 eller skriv en mail til karinabolund@live.dk. Jeg modtager gerne henvendelser fra byer udenfor Vejle, uanset om det er Børkop, Skagen eller Fyn.