Kognitiv terapi

Kognitiv Terapi

Kognitiv terapi er en retning inden for integrativ psykoterapi. Her er der fokus på det kognitive. Det vil sige, at der arbejdes med tankerne, og hvordan uhensigtsmæssige tankemønstre kan påvirke og styre dig på en måde, som ikke nødvendigvis er positiv.

Kognitiv terapi kan gavne rigtig mange forskellige mennesker. Både dig, der kæmper med ensomhed, stress, depression eller angst, men også hvis du har familieproblemer eller blot tynges af negative tanker.

Når du er klient hos mig, arbejder vi med det kognitive, og jeg skræddersyer et terapiforløb ud fra dine individuelle behov. Derfor er det ikke til at sige, hvordan de konkrete rammer for kognitiv terapi vil være for lige præcis dig. Der kan indgå både samtalebehandling, men du kan også få øvelser med hjem, så du selv kan træne dig i at tage kontrol over dine tanker.

Få redskaber til bevidstgørelse af dine tanker

I kognitiv terapi udforsker vi sammen hvilke tanker og tankemønstre, der for dig er med til at udløse de negative reaktioner, som du gerne vil undgå. Min rolle som psykoterapeut er at understøtte din udvikling og give dig redskaber. Redskaberne kan hjælpe med en bevidstgørelse af tankerne, så du har mulighed for at få øje på de uhensigtsmæssige mønstre.

Baggrunden for, at kognitiv terapi kan hjælpe dig, er, at du øver dig i at blive bevidst om dine tanker. Redskaberne fra terapisessionerne kan hjælpe dig, og når du så øver dig og gør dig umage, vil du stille og roligt blive bedre til at styre tankerne. Det er nemlig dine tanker, som skaber dine følelser, og videre er dine følelser med til at skabe din adfærd. Dermed vil du kunne ændre din adfærd og dine reaktionsmønstre ved at lære at styre hvilke tanker, du gerne vil reagere på, og hvilke tanker du blot vil registrere.

Kontakt mig og hør mere om kognitiv terapi

Vil du vide mere om kognitiv terapi, er du velkommen til at ringe eller skrive til mig. Jeg tilbyder kognitiv terapi på min egen klinik i Vejle, men alle er velkomne hos mig. Så uanset om du bor i Børkop, Kolding, Horsens, Fredericia, Middelfart eller længere væk såsom Billund, skal du endelig ikke tøve med at kontakte mig. Du kan ringe på tlf.: +45 28 10 91 47 eller sende en mail på karinabolund@live.dk.